Verandering van gebruik levert vaak energie­besparing op

Veel installaties worden bij de aanleg eenmalig in bedrijf gesteld en getest. Door de jaren heen verandert regelmatig het gebruik van een gebouw of installatie. Vaak is een aanzienlijke besparing op het energieverbruik (gas, water, licht en elektrisch) al mogelijk door het optimaliseren van parameterinstellingen in uw gebouwbeheersysteem of meet en regel installatie. Een gunstig bijkomend effect is dat het optimaliseren van instellingen ook resulteert in een verbetering van het comfort in een gebouw.

Een bestaande of oudere installatie hoeft niet per definitie een energieverspiller of een risico te zijn. Kantoorgebouwen, ziekenhuizen of zorginstellingen, kleine maar ook complexe geïntegreerde beheerssystemen kunnen met eenvoudige aanpassingen energiebesparend gemaakt worden.

De specialisten van TW Techniek adviseren u graag over de mogelijkheden van uw installatie.

Meten is weten

De Trend Energy Manager registreert en analyseert de energiestromen in een gebouw. Vervolgens worden de energiestromen eenvoudig met behulp grafische beelden inzichtelijk gemaakt. Vaak kunnen op basis van deze registratie direct al energie- en dus kostenbesparende maatregelen genomen worden. Hierdoor is de terugverdientijd van het registratiesysteem zeer kort.

Op basis van deze registraties kunnen voor de langere termijn concrete optimaliserings- of verbetervoorstellen gemaakt worden voor energiebesparing. Ook voorstellen voor de verbetering van de continuïteit van uw installatie zijn uiteraard af te leiden uit de registraties. De voorstellen kunnen een goede bijdrage leveren aan uw meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) of meerjarenonderhoudsplanning (MJOP).

Graag informeren wij u over de diverse mogelijkheden. Bel voor een vrijblijvende kennismaking 0317-765065